Helyi közélet

2010.10.02. 21:29

Jegyzet: Kerül-e pont az i-re?

<p><em>Akik szeretik a választási csetepatékat, páholyból élvezik a (politikai) gladiátorok küzdelmeit, örömet lelhettek vidékünkön az önkormányzati választás kampányforgatagában.</em>&nbps;<b>Pap Gyula jegyzete</b></p>

Ötletesen fogalmazta meg az egyik szereplő: a hétvégi esemény „nem az országgyűlési választás kistestvére, nem afféle utánérzés”. Laza kreatív ötletek és súlyos vádak sem hiányoztak az eszköztárból, ki-ki igénye, vérmérséklete szerint fogadhatta be vagy kényszerült befogadni az „üzenet”. Némiképp rokonszenvesebbnek, hatásosabbnak tűntek a „miért pont én” érvek, a szintén gyakorta használt „miért pont őt ne” győzködésnél. Nagy kérdése a megméretésnek, hogy érvényesül a korábbi dominancia vagy rés támad az egységen. A felfokozott voksolási láz, csakúgy mint a tavaszi fordulónál, ősszel is reálisabb képet eredményezhet. A gyakorlott szavazó kihámozva a marketingből a lényeget eldöntheti: az adott személy, tömörülés akarja-e és képes lesz-e az ő speciális érdekeit képviselni.

Lesz pont az i betűn vagy sem hamarosan megtudjuk, üdvös az lenne, ha utána helyre állna az áhított összefogás, béke, nem úgy, mint az egykori „i” miatt történt.

- Pap Gyula -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában