Helyi közélet

2010.10.16. 12:21

Jegyzet: A szelek szárnyán

<p><em>Határozottan tetszik nekem, ahogy a tiszaújvárosi iparterületen letelepedett „szélerőműves társaság” szervezi a dolgait...</em><strong>Szaniszló Bálint jegyzete</strong></p>

Meglátták a piaci rést a szélerőműpiacon és nem röstelltek – az elhatározás pillanatában még igencsak dúló – gazdasági válsággal szembe menve milliárdos befektetésről dönteni. Az a vállalkozó, aki nyakig benne volt ebben a válságosdiban, tudja, hogy milyen nagy fejtörést igényel elhatározni a bizonytalan jövő láttán egy-egy fejlesztést. A „szélerőművesek” vették a bátorságot, terveztek, kalkuláltak, pályáztak és nyertek. Persze nem ennyire meseszerű az egész, hiszen alaposan mérlegelni kellett az érveket és ellenérveket. A végeredmény azonban magáért beszél. Ráadásul ez a szélerőműves elképzelés azon projektek közé tartozik, amely ugyan a leköszönt kormány égisze alatt indult el és a támogatásáról szóló döntés is akkor született, mégis találkozott a regnáló kabinet elképzeléseivel, ugyanis az Orbán-kormány gazdaságfejlesztési prioritásai között az egyik első helyen áll a megújuló energiaforrásokkal való sáfárkodás.

Szaniszló Bálint

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában