Helyi közélet

2010.10.26. 15:11

Jegyzet: A fejlődés útja

<p><em>Unalomig ismertetett szlogen volt néhány éve: a keleti régiók elmaradottságán csak egy nyugat-európai színvonalú autópálya rendszer segíthet, mely bekapcsolja a térséget a gazdaság „vérkeringésébe” .</em>&#160;<b>Pap Gyula jegyzete</b></p>

Némi vita és „gyürkőzés” után beindult a pályaépítés, s mára – kivitelezésében ugyan sokszor kritizált (legutóbb a felsőzsolcai árvíz kapcsán) – működő autópálya hálózat fedi a keleti végeket is. A befektetők vagy nem értesültek a jó hírről, vagy ami valószínűbb – enyhén szólva – megváltozott a befektetési hajlandóság, de egyelőre hiába várunk a „lendületre”.

A repülőtéri projekt hasznosságának felmérése csak egy kicsit bonyolultabb ennél. Mások a dimenziók, a járművek esetében gyorsabbak a fejlődési trendek, hiszen végül is műszaki csúcstechnológia röpköd a fejünk felett. Ennek megfelelően a befektetési nagyságrendek, kockázati faktorok is másképp alakulnak – aki hebehurgyán dönt, jelentőset bukhat.

Annyi teljesen bizonyos, ha várhatóan – hiszen minden mélypont után emelkedés jön – beindul a világgazdaság „motorja”, irányunkban is mozdulni hajlandó az a fránya „működő tőke”, késő elkezdeni a közlekedési infrastruktúra fejlesztését.

- Pap Gyula -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában