Helyi közélet

2010.10.29. 19:36

Újabb botrány Olaszliszkán

<p>Olaszliszka - A liszkai polgármester szerint olyan ingatlanért fizet az állam 2.7 milliót, ami ötödannyit sem ér.</p>

Zúgolódnak az olaszliszkaiak amiatt, mert egy árvízkárosult család költözött a településre. A felháborodás oka az, hogy a helyiek szerint valós értékének többszöröséért vásárolták az érintett családnak az ingatlant, hiszen 2,7 millió forintért vásárolt a hernádnémeti önkormányzat egy olyan házat, amiben nincs áram, víz és szennyvíz.

Nem látták a szerződést

– Jelen pillanatban még azt sem tudjuk, jogszerűen költözött-e be ez a nyolctagú család az Ady Endre útra – mondta portálunknak Kerekes Attila, Olaszliszka polgármestere. – Az érintett családtól kértük az adásvételi szerződést, hiszen anélkül nem tudnak bejelentkezni a településre, de ilyet nem tudtak felmutatni. A beköltözésről akkor értesültünk, amikor a hernádnémeti iskola igazgatója felhívta a mi iskolánkat, hogy új gyerekek érkeznek majd hozzánk. Azonnal megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot a hernádnémeti önkormányzattal, de azóta sem tudtak nekünk kapcsolni egy illetékes személyt sem.

Kerekes Attila elmondta, az érintett ingatlant egy olyan magánszemély adta el a hernádnémetieknek, aki évek óta nem lakik a faluban. A házban hónapok óta nincs villany, a szennyvizet sem vezették be, a mellékhelyiségben elhelyezett vécécsészének nincs csatlakozása, szabadon tologatható.

– Az a nagy gondunk, hogy véleményünk szerint felelőtlenül bánt a vásárló az állam pénzével, hiszen erről a helyzetről nem a szerencsétlen család tehet, akiknek már nincs hova visszamenniük sem, mert kiköltözésük után lebontották a házukat Hernádnémetiben. Szeretnénk tiszta helyzetet, megtekinteni végre az adásvételi szerződést, mert szerintünk az állam pénzének az elherdálása, ha egy olyan házért fizettetnek ki az adófizetők pénzéből 2,7 millió forintot, ami a valóságban 500 forintot sem nagyon ér – tette hozzá Kerekes Attila.

Kikapcsolt telefon

Szerettük volna megkérdezni Orosz Zsoltot, Hernádnémeti polgármesterét, de mobiltelefonján csak az üzenetrögzítővel tudtunk kapcsolatot teremteni. Hagytunk üzenetet a mobilon, de nem kaptunk visszahívást.

ÉM-BG


Botrány Olaszliszkán: nem kérnek az árvízkárosult családból

fuggetlen | 2010.10.29 16:30
Olaszliszka - Felháborodást okozott Olaszliszkán az, hogy egy nyolctagú árvízkárosult család a településre költözött. A helyi képviselők közül többen úgy gondolják: az ingatlant a valós érték többszöröséért vásárolta meg a hernádnémeti önkormányzat az érintetteknek, ami véleményük szerint a közadakozásból összegyűlt állami pénz pazarlása. A család sem érzi jól magát Olaszliszkán. A Hernádnémeti önkormányzatnál azt mondják: ők nem hibáztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában