Helyi közélet

2010.10.27. 16:05

70 millió forinttal támogat a Belügyminisztérium 11 várost

<p>Összesen 70 millió forinttal támogat 11 várost a Belügyminisztérium a közbiztonság terén augusztusban kiírt és nemrég elbírált pályázatán.</p>

"Az egyes települések közbiztonságának javítását célzó együttműködéshez kapcsolódó támogatás elnyerésére" kiírt pályázatra összesen 33 pályamű érkezett különböző rendőrkapitányságoktól, ezekből tízet nyilvánítottak nyertesnek, de mivel két település közösen pályázott, ezért összesen 11 város rendőrsége kap pénzt, 2 és 14 millió forint közötti összegben.

Szerdán a Belügyminisztériumban Tállai András önkormányzati államtitkár és Hatala József országos rendőrfőkapitány köszöntötte a nyertes rendőrkapitányságok vezetőit. Tállai András elmondta, hogy a pályázat az egyik eleme annak a folyamatnak, aminek segítségével megvalósul a rendet és közbiztonságot hirdető kormányzati cél. Elsősorban olyan megyék kapitányságai pályáztak, ahol az országos átlagnál több gond van a közbiztonsággal, így Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes települései, de az ország más részéből is érkeztek pályaművek. Az államtitkár szerint, bár a 70 millió forint összességében nem sok, helyi szintekre lebontva sokat jelent a közbiztonság erősítéséért történő összefogás megvalósításában.

Akik nyertek a pályázaton

Hatala József országos főkapitány szerint a pályázó rendőrkapitányságok szakítottak a régi sablonokkal és egyre inkább a lakosság egyes csoportjaival való együttműködésben látják a sikert. A pályázatokban iskolákkal, civil szervezetekkel közösen képzelnek el a lakossághoz közelebb álló rendőri együttműködést egyes helyeken, máshol újfajta technikai eszközök alkalmazására fordítják majd a pénzt - mondta a főkapitány, aki megköszönte a Belügyminisztériumba elhívott, a pályázaton nyertes rendőrkapitányságok vezetőinek a kreativitásukat és a közbiztonságért folytatott összefogásban vállalt munkájukat.

A pályázaton az ózdi, nyíregyházi, edelényi, hevesi, sárospataki, csongrádi és szentesi, nyírbátori, mátészalkai, miskolci és a püspökladányi kapitányságok nyertek 2 és 14 millió forint közötti összegeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában