Helyi közélet

2010.10.29. 11:01

173 milliós segítség az árvízkárosultaknak

<p>Miskolc - Közel 173 millió forintot osztott ki pénteken a megyei védelmi bizottság.</p>

Az összeget azok a települések kapták, amelyeket leginkább érintett a nyár eleji árvíz: Szendrő, Edelény, Sátoraljaújhely, Tolcsva, Erdőhorváti, Léh, Onga-Ócsanálos, Ónod, Szikszó, Sajóecseg, Alsóvadász, Rakaca, Rakacaszend, Hidasnémeti, Kishuta, Felsődobsza, Komlóska, Filkeháza, Hercegkút, Hollóháza valamint három magánszemély.

A támogatásról szóló megállapodást pénteken írta alá dr. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke. Aki elmondta: a megyei védelmi bizottság számlájára közel 80 millió forint érkezett magánszemélyektől, vállalatoktól. Ezenfelül – folytatta – a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tagjai egyhavi fizetésüket ajánlották fel az árvízkárosultaknak, ez 93 millió forintot jelent. A Védelmi Bizottság Helyreállítási és Újjáépítési Bizottsága pénteken döntött a támogatások elosztásáról. Ennek értelmében az MTA felajánlásából egymillió és 20 millió között kapnak a települések, míg a megyei számlára érkező adományokból félmillió és 4 millió között részesülnek a rászorulók.

ÉM - NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában