Helyi közélet

2010.09.12. 19:13

Vuk, Szaffi és a többiek – Dargay-kiállítás

<p>A miskolci származású Dargay Attila emlékkiállítása nyílt meg a Miskolci Galériában (Petró-ház) szombaton a CineFesten.</p>

A kiállítást M. Tóth Géza nyitotta  meg. A Vuk, Szaffi, Dióbél királyfi, a Gusztáv-sorozat, Variációk egy sárkányra, A három nyúl, Pázmán lovag, Ludas Matyi, Az erdő kapitánya, Vacak, a hetedik testvér: csak néhány a több mint száz film és tévésorozat közül, amelyekkel Dargay Attila Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező megajándékozta rajongótáborát.  

A miskolci származású mester keze nyomát őrzik a Dörmögő Dömötör gyermekújságok, Pajtás magazinok, mesekönyvek illusztrációi, füzetborítok, képeslapok, bélyegek és társasjátékok is. Legismertebb képregényfigurája Kajla kutya volt. A tárlatra szeretettel várnak kicsiket és nagyokat, akik kíváncsiak a szeretetre méltó, kicsit kajla és vicces rajzfilmfigurákra. A kiállításon a jól ismert szereplőkön kívül láthatók a mester tervei, vázlatai, rajzai – melyek a kiállítás alatt a moziteremben újra megelevenednek. Nemcsak a legendás rajzfilmes, figuratervező, grafikus és forgatókönyvíró munkáiból álló válogatást nézhetik meg a gyerekek, egyúttal betekinthetnek a rajzfilmkészítés folyamatába is.

A kiállítás megtekinthető szeptember 18-áig tart nyitva, minden nap 11-18 óra között. A Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kiállításai között szerepel a Műút című folyóirat szervezésében Lakatos István képregényalkotó tárlata (Művészetek Háza, kávézó)  és a Címlapsztori című  kiállítás (Művészetek Háza, előcsarnok). Valamint a szintén pénteken megnyílott, a Kolozsvári Dunky-fotók Miskolcon című kiállítás a Miskolci Galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában