Helyi közélet

2010.09.21. 12:34

Tolvajrepeta - Elzárás a szalámi technikáért Kazincbarcikán

<p>Kazincbarcika - Egymás után kétszer lopott ugyanabból a boltból az a kazincbarcikai férfi, akivel szemben a bíróság ily módon duplán hozott végzést. A szabálysértési törvény módosítása óta a kazincbarcikai tolvaj az elsők között van, aki visszaesőként került szabálysértési őrizetbe, illetve elzárást szabtak ki vele szemben.</p>

A napokban a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés szerint egy helyi élelmiszer áruházban tetten értek egy tolvajt. A 45 éves férfi egy üveg keserű likőrt, illetve egy rúd paprikás szalámit tolt a kabátja alá, amelyekkel fizetés nélkül akart távozni. A tranzakció azonban meghiúsult, mivel az üzlet biztonsági őre leleplezte a tolvajt.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette az elkövetőt, egyben gyorsított eljárás keretében két nap alatt bíróság elé állította a férfit. A bíróság tulajdon elleni szabálysértés miatt öt nap büntetés-végrehajtási intézetben letöltendő elzárást szabott ki.

A 45 éves kazincbarcikai férfi szeptember 19-én újra visszatért ugyanabba boltba, ahol korábban rajtakapták, és ahonnan újfent szalámit akart ellopni. A megint tetten ért tolvajjal szemben a megismétlődő rendőrségi eljárás eredményeként a bíróság szeptember 20-án gyorsított eljárás keretében ezúttal 15 nap elzárást szabott ki.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik