Helyi közélet

2010.09.20. 15:22

Szerencs polgármesterjelöltjei

<p>Szerencs - Horváth Ádám, Koncz Ferenc és Rónavölgyi Endréné bemutatkozása.</p>

Horváth Ádám, Jobbik
„Elsődlegesen az alábbi problémák megoldását fogom szorgalmazni: a korrupció megszüntetése a városi megrendeléseknél; részletes gazdasági beszámoló a lakosság felé (legalább negyedévente); nyílt és nyilvános közbeszerzési pályázatot és nyilvános eredményhirdetést; a lezajlott és folyamatban lévő szerződések és megrendelések kontrollját; a vezetői pozícióban lévők szakmai képesítésének felülvizsgálatát; korrekt és pártatlan műszaki ellenőr zést a kivitelezési munkákban; a városi álláshelyek képzett szakemberekkel való feltöltését; a helyi munkaerőre és alapanyagokra támaszkodó vállalkozások előnyben részesítését, valamint a szorosabb és hatékonyabb együttműködést a környező településekkel.”

Koncz Ferenc, Fidesz-KDNP
„Legfontosabb és egyetlen távlati célunk csak egy lehet: megtartani Szerencset. Megtartani a fi atalokat, megállítani, majd visszafordítani a lélekszám csökkenését. Egyidejűleg meg kell őriznünk hagyományainkat, köztük ipari hagyományainkat, s nem szabad lemondanunk a borkultúránkról és a világörökségi címünkről sem. A célok ismertek, érdekesebb viszont, hogyan teljesíthetjük kötelességünket. A város megmentéséhez munkahelyeket kell teremtenünk. Termelő munkahelyeket, melyek rendszeres, kiszámítható jövedelmet biztosítanak, s a város adóbevételeit is gyarapítják. Fontos hangsúlyozni, hogy termelni csak azt szabad, amit el tudunk adni. Ilyen termékek a hagyományos, jó minőségű, magyar alapanyagokból készült élelmiszerek.”

Rónavölgyi Endréné, Szerencsi Lokálpatrióta E./MKSZU/ MSZP/Szerencs és K. Fejlődéséért E./Ond Közösségéért E.
„Az elmúlt nyolc évben polgármesterként szolgálhattam a városomat. Erre vállalkozom a jövőben is, hogy Szerencs fejlesztése érdekében megkezdetett munkámat befejezhessem. Színvonalasan működnek a város intézményei, több milliárd forinttal gyarapítottuk az önkormányzat vagyonát. Elkészült a „Jövő Szerencse” című program, ami 2014- ig tartalmazza 6,5 milliárd forint pályázati támogatás felhasználását, amelynek segítségével településünket európai kisvárossá alakíthatjuk. A helyi népszavazás eredményét tiszteletben tartva a továbbiakban is kiemelt célom a munkahelyteremtés, a helyi vállalkozások támogatása, újabb befektetők megnyerésével a foglalkoztatás bővítése. ”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában