Helyi közélet

2010.09.14. 09:22

Rendőröket toboroz a belügyminisztérium - október 22-éig lehet pályázni

<p>Budapest - Pályázati felhívást adott közre a Belügyminisztérium olyan érettségizett fiatalok számára, akik februártól szeretnének rendőrként dolgozni.</p>

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfői közleménye szerint a minisztérium olyan 18 és 34 év közötti, érettségizetteket keres, akik egészségesek, kifogástalan az életvitelük, illetve tudomásul veszik alkotmányos jogaiknak törvény szerinti korlátozását.

Az érdeklődők 2010. október 22-éig nyújthatják be jelentkezésüket az erre szolgáló nyomtatványok kitöltésével a budapesti, illetve megyei rendőr-főkapitányságok humánigazgatási szolgálataihoz címezve. A felvételt nyert pályázókat február 1-jei hatállyal próbaidős rendőrnek nevezik ki 12 hónap próbaidő kikötésével. A próbaidő első felében felnőttképzésen kell részt venni az Adyligeti, a Körmendi, a Miskolci vagy a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában, ahol 5+1 hónapos felkészülést követően objektumőr-kísérő rész-szakképesítést szerezhetnek. Ennek birtokában a próbaidő további 6 hónapjában a szakképesítésük jellegének megfelelő szolgálati feladatokat látnak majd el.

Azok jelentkezését is várják, akik 2010-ben már részt vettek a rendészeti szakközépiskolákban felvételi eljáráson, de az akkor elért pontszámuk nem volt elegendő a tanulmányok megkezdéséhez.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik