Helyi közélet

2010.09.30. 20:43

Önkormányzati választás 2010 | A Bábonyibércért harcol

<p>Miskolc - Szemes István, a Szemléletváltást Miskolcon Egyesület 13. választókörzetének képviselőjelöltje feljelentést tett dr. Zsíros Zsolt, a Miskolc Városi Ügyészség vezető ügyésze ellen hivatali visszaélés miatt – jelentette be sajtótájékoztatóján csütörtökön délelőtt a Szeme jelöltje.</p>

A Bábonyibércen nagyon sokan nem rendelkeznek szigetelt szennyvíztárolóval, holott erre a jogszabályok egyértelműen kötelezik a szennyvízkibocsátókat.

Dr. Zsíros Zsolt a „kétséget kizáró bizonyítékok és egyértelmű törvényi szabályozás ellenére” sem tette meg azokat az intézkedéseket, melyek a törvényes rend helyreállítása érdekében kötelessége lett volna, ezzel – Szemes István szerint – hivatali visszaélést követett el, mivel a törvényt, szabályokat megszegőket jogtalan előnyben részesítette és a törvényes rendhez ragaszkodó állampolgároknak jogtalan hátrányt okozott. A Bábonyibérc kapcsán olyan bizonyítékok kerültek Szemes István birtokába, melyek álláspontja szerint a hivatali visszaéléseket teljes mértékben bizonyítja, amit dr. Zsíros Zsolton kívül a helyettese és az önkormányzat vezetője vagy megbízottja is elkövetett – tudatta a képviselőjelölt. A bizonyíték Szemes István szerint azt is alátámasztja, hogy dr. Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője elkövette ellene a nagy nyilvánosság előtt a rágalmazást is – mivel azt állította, hogy a hatósági mulasztások, amikre Szemes István felhívta a figyelmet, nem valósak.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában