Helyi közélet

2010.09.23. 10:24

Már 14 rendőrt gyanúsítanak vesztegetéssel Sátoraljaújhelyen

<p>Sátoraljaújhely - A szerdán őrizetbe vett hét sátoraljaújhelyi rendőr ellen is hivatalos személy által kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás - erősítette meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a Független Hírügynökség információit.</p>

Mint ismert, szeptember elején hét rendőrt már őrizetbe vettek a sátoraljaújhelyi kapitányságon hasonló bűncselekmény gyanújával. Az ügynek így összesen 14 gyanúsítottja van már.

Martossy György, a főügyészség szóvivője közölte: a most őrizetbe vettek közül két rendőrnek közös megegyezéssel megszűnt a szolgálati viszonya. Az újabb gyanúsítottak esetében is házkutatásokat tartottak, kihallgatásuk jelenleg is zajlik. Az ügyészség kezdeményezi az újabb hét gyanúsított előzetes letartóztatását. A szeptember elején őrizetbe vett sátoraljaújhelyi rendőröket október elejéig már előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A gyanú szerint a gyanúsítottak idén májusban és júniusban egymással megállapodtak, hogy közúti ellenőrzések során külföldi gépkocsikat állítanak meg és az esetlegesen talált szabály-szegések elnézéséért pénzt kérnek a járművek vezetőitől. Több esetben vettek át így csúszópénzt, főleg külföldi teherautók vezetőitől.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik