Helyi közélet

2010.09.22. 10:20

Lassan megy az építés

<p>Miskolc, Budapest, Felsőzsolca - Az árvíz során jelentős kár keletkezett köz- és önkormányzati utakban, közintézményekben is.</p>

Augusztusban az árvízügyekben felelős Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója azt nyilatkozta, 5 milliárd forintot különítenének el azon önkormányzati tulajdonú épületek újjáépítésére, amelyekben a nyári árvíz során keletkezett kár, minderről ősszel döntenének. Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól kedden összesítést kértünk a megyei helyzetről (és e korábbi bejelentés utóéletéről), szerdára ígértek választ. Mint ahogy a Belügyminisztériumból is, tőlük többek között azt szerettük volna megtudni, hogy mi lett a károsult önkormányzatok által a vis major alaphoz benyújtott pályázatok sorsa.

Mi lesz a beszakadt híddal?

Úgy tűnik, sok település kárának enyhítéséről még nem született döntés. Ez derült ki például a Felsőzsolca melletti, a miskolci önkormányzat tulajdonában lévo beszakadt híd kapcsán is, a vis major alapból igényeltek rá pénzt, de még nincs hír döntésről. Kedvező elbírálás esetén még az idén lebontanák a hidat, a tervek elkészítése után, a létesítési engedély birtokában, a jövő év elején kezdhetnének az újjáépítési munkálatokhoz, tudtuk meg a városüzemeltetési osztálytól-

ÉM-HM


Javítják az utakat, de pénz kellene...

eszak | 2010.09.22 11:36
Felsőzsolca, Miskolc - Az elmúlt napokban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. már elkezdte azon kisebb-nagyobb helyreállítási és javítási munkálatokat, amelyeket a rendelkezésükre álló gépparkkal is el tudnak végezni, tudtuk meg a megrongálódott állami tuladonú közutak javítása kapcsán.

Adtak is, meg nem is

eszak | 2010.09.22 11:00
Alsóvadász - A Belügyminisztériumban érdeklődtünk, mikor bírálják el a pályázatokat, ígérték, kérdéseinkre szerdán adnak választ.

Alig van hír a "vis majorról"

eszak | 2010.09.22 11:00
Miskolc, Felsőzsolca, Edelény, Szikszó - Kiderült, az önkormányzati vagyonban keletkezett kár utáni helyreállítás nem megy könnyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában