Helyi közélet

2010.09.01. 07:28

Lakásépítés rekordsebességgel

<p>Felsőzsolca - Nyolc szociális bérlakást adtak át az árvízkárosultaknak Felsőzsolcán.</p>

"Az Arany János úton állt a házunk, de ott volt a legnagyobb a víz, a házunk összedőlt", mesélte Matuscsák Jánosné, egyike annak a nyolc árvízkárosultnak, aki ünnepélyes keretek között vehette át a Felsőzsolcán felépült szociális bérlakás jelképes kulcsait.

Matuscsák Jánosné elmondta, a házuk gázbetonból épült, de amikor már kezelhetetlenné vált az árvíz, az ő utcájukon vezették a vizet a Sajóba – a családi hajlék akkor ázott át végérvényesen. Volt biztosításuk, de a biztosítótársaság még nem fizetett, és nem is hisznek benne, hogy két hónap alatt biztonsággal fel lehet építeni egy házat.

Pedig itt van előttük a példa: augusztus elején helyezték el az alapkövét – igaz, az akkor már elkezdett – két négylakásos háznak, kedden pedig már át is adták a jövendőbeli lakóknak. A kivitelező akkor azt vállalta, negyven nap alatt szereli készre a lakóparkot. A keddi kulcsátadó ünnepségen mindenki ott volt, aki huszonhét nappal ezelőtt: Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Wáberer György, a Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum alapítója, Fehér Attila, Felsőzsolca polgármestere és Scheer Sándor, a Market Építőipari Zrt. vezérigazgatója.

 - ÉM-SZP -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában