Helyi közélet

2010.09.30. 14:34

Kemény választási küzdelmet vár Miskolcon Orbán Viktor

<p>Miskolc - Miskolcnak kiválóak az adottságai, hiszen itt vezet az autópálya, működik a városban egyetem, van szakképzett munkaerő, mégis errefelé mérik a legmagasabb munkanélküliséget - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Miskolcon, a Hősök terén megtartott beszédében. A több mint 150 fős hallgatóság előtt a kormányfő kijelentette: a Fidesznek megvan a programja arra, hogy a borsodi megyeszékhely felemelkedését elősegítse.</p>

Orbán Viktor hozzátette: a városnak olyan vezetőre van szüksége, aki együtt tud működni a kormánnyal és erre a legmegfelelőbb ember Kriza Ákos a Fidesz-KDNP polgármester jelöltje. A miniszterelnök ezzel együtt kemény választási küzdelmet vár Miskolcon október harmadikán. A kormányfő és a polgármester jelölt közötti megbeszélésén elhangzott: az elmúlt nyolc évben elfogadhatatlanná vált a közbiztonság helyzete Miskolcon és környékén, ezért vezényelt a belügyminiszter újabb rendőri erőket a térségbe. Orbán Viktor világossá tette: a munkanélküliség sem adhat okot a bűnözésre, a törvényeket mindenkinek be kell tartania, függetlenül származásától vagy szociális helyzetétől. Ezért a kormány az új munkahelyek létrejöttéig is garantálja a védelem jogát az embereknek.

Kriza Ákos elmondta, hogy Miskolc gazdasági helyzete is sokat romlott a Gyurcsány-korszak alatt, Orbán Viktor pedig arról tájékoztatta a polgármester-jelöltet, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium jelenleg harminc olyan beruházásról tárgyal, amelyeknek célpontja az észak-magyarországi régió. A miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy a nemzeti ügyek kormánya partnere lesz Miskolcnak új munkahelyek létrehozása és a város biztonságossá tétele érdekében.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában