Helyi közélet

2010.09.16. 15:34

"Jótékony" tolvaj Miskolcon

<p>Miskolc - A lopott pénzből műszaki cikkeket, ruhaneműt és egyéb értékeket vásárolt alkalmi szállásadóinak a tolvaj.</p>

A Miskolci Rendőrkapitányság jelentős értékre elkövetett lopásmiatt folytat eljárást egy 42 éves miskolci férfival szemben. A nyomozás adatai szerint az alig egy hónapja börtönbüntetéséből szabadult gyanúsított még szeptember elején besurrant egy miskolcilakásba. Onnan több millió forintot és több százezer forint értékű takarékbetétkönyvet tulajdonított el.

Az intenzív nyomozás eredményeként hamar képbe került B. M. akiről feltételezhető volt, hogy ő követte el a bűncselekményt. A tárgyi és egyéb bizonyítékok alapján beismerő vallomást tevő tolvaj többek között elmondta, hogy a lopott pénzből nagyobb értékű műszaki és egyéb termékeket vásárolt alkalmi szállásadóinak, például televíziót, kandallót, sportcipőt, élelmiszereket.

A Miskolci Rendőrkapitányság szeptember 14-én vette bűnügyi őrizetbe az elkövetőt, akivel szemben a hatóság előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásának bírósági elrendelésére.

A gyanúsított ezidáig 15 alkalommal volt büntetve, főleg vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt.

- A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -

 

Ezek is érdekelhetik