Helyi közélet

2010.09.30. 08:37

Itt vannak a cédulák, voksolhatunk

<p>Miskolc - A szavazócédulák már megérkeztek, vasárnap reggel 6-kor nyitnak a szavazókörök.</p>

Megérkeztek szerdán a szavazócédulák a miskolci helyi választási irodába is, hiszen október 3-án, az önkormányzati választás napján ismét az urnák elé járulunk. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egyetlen településen sincs akadálya annak, hogy megtartsák az önkormányzati választást, ez azt jelenti, hogy a választásokon 358 településen 832 szavazókörben adhatjuk majd le szavazatainkat. A megválasztható települési képviselők száma egyéni listán 1624, települési egyéni választókerületben 88, kompenzációs listán 34, összesen 1746. A Területi Választási Irodánál, illetve a Helyi Választási Irodáknál 23 szervezet kezdeményezte az önkormányzati, 10 szervezet a kisebbségi választáson jelölő szervezetként nyilvántartásba vételét . Összesen 7617 jelöltet vettek nyilvántartásba, a különböző választási formákban. A bejelentett polgármesterjelöltek száma a megyében 1095.

Rövidebb a csend

Az idei helyhatósági választáson rövidebb lesz a kampánycsend, mint a korábbi választások idején: október 3-án nulla órától lép életbe, és 19 óráig tart. Azok, akik a tartózkodási helyükön, és nem a lakhelyük szerinti szavazó körben szeretnének állampolgári jogukkal élni, igazolást október 1-jén délután 4 óráig személyesen kérhetnek az adott település jegyzőjétől.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában