Helyi közélet

2010.09.14. 17:30

Hatvanegymillió forint az edelényi árvízkárosultaknak

<p>Edelény - A település hetvenhét árvízkárosult családjának összesen 61 millió forint értékű támogatást adott át a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kedden. A rászorultak például építőanyagra vagy háztartási cikkekre beváltható utalványokat kaptak, emellett 18, jelentős kárt szenvedett ház helyreállításában nagyobb szerepet is vállal a segélyszervezet.</p>

Fekete Dániel, az Ökumenikus Segélyszervezet szóvivője a Független Hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy a 61 millió forint a Magyar Televízió és a Nemzeti Összefogás Alapítvány adománygyűjtéséből jött össze. Hozzátette: felméréseik szerint a legtöbb családnak a háztartási eszközei, bútorai mentek tönkre az árvízben. Mivel az állami támogatás erre nem terjed ki, ezért az Ökumenikus Segélyszervezet 59 család számára, a károsodás mértékétől függően, egyenként ötven-, száz-, kétszáz- vagy négyszázezer forint értékű utalványt adott át. Ezeket a szervezettel szerződésben álló tüzépeken illetve háztartási készülékeket, bútorokat árusító üzletekben válthatják be.

Fekete Dániel szólt arról is, hogy a megrongálódott házak felújításában 18 olyan edelényi családnak nyújt támogatást a segélyszervezet, akiknek otthonában nagymértékű kár keletkezett. Készpénzt nem adnak, hanem az egyeztetések és a kárfelmérések alapján állapítják meg, hogy építőanyag támogatásban részesítik a károsultakat, műszaki szakembereket biztosítanak vagy a teljes kivitelezési munkát vállalják át.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet összességében több mint fél milliárd forint értékben nyújt segítséget az árvízkárosult településeken számos magánszemély, cég, gyülekezet, minisztérium, önkormányzat, iskola és művész támogatásával - közölte a szóvivő.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában