Helyi közélet

2010.09.30. 11:49

Felszámolják a korszerűtlen hulladéklerakókat

<p>Encs - Felhagyott és korszerűtlen hulladéklerakók felszámolását vette tervbe Encs és a közelében fekvő több tucat település.</p>

Ezért három évvel ezelőtt megalakult az 57 tagönkormányzattal rendelkező Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás  encsiszékhellyel. Céljuk a társult önkormányzatok közigazgatási területén EU-konform térségi hulladékgazdálkodási rendszerek kialakítása és működtetése, a korszerűtlen és illegális hulladéklerakók felszámolása, illetve a környezetvédelmi projektek kidolgozása. A programok megvalósítása magában foglalja a szilárd települési hulladék gyűjtését, válogatását, újrahasznosítását, a maradványanyagok EU szabályozásnak megfelelő, korszerű lerakón való elhelyezését, a kapcsolódó technikai és technológiai rendszerek kialakítását. A projekt első szakasza, melyhez több mint 110 millió uniós támogatást nyert a társulás a jövő hónapban lezárul. A záró konferenciát szerdán tartották Encsen. A második szakasz végéig négy egymással szomszédos kistérség 27 településének 40 hulladéklerakóját számolják majd fel.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában