Helyi közélet

2010.09.25. 22:43

Egyéjszakás közös kaland

<p>Miskolc, Sárospatak - Egy éjen át 30 helyszínen mintegy 80 programpont várta az érdeklődőket az idei Kutatók éjszakáján két megyénkbeli városban.</p>

Az elmúlt évek sikerei után az idén is számos különlegességgel várta a kicsiket és nagyokat a Kutatók éjszakája Miskolcon és Sárospatakon. A nem mindennapi bemutató programok mellett több kvízjáték, vetélkedő és fotópályázat is színesítette a programot.
A Miskolci Egyetem laboratóriumaiban számos természettudományi kísérlet aktív résztvevőivé válhattak az érdeklődők. Volt kincskeresés, térinformatika, bepillanthattak az anyagok mikrovilágába, fogalmat alkothattak a láthatatlan információ terjedéséről, a mágneses lebegtetésről, járhattak vízen, fúrhattak olajkutat.

Verseny egy robottal


A rendezvényt két külföldi vendégprogram is gazdagította: a Lengyel Természettudományi Múzeum munkatársa az egyetem díszaulájában pattintott kőeszköz készítésről tartott bemutatókat, ezek szünetében pedig a vállalkozó kedvűek összemérhették bűvöskockakirakó-tudásukat egy robottal, melyet az erdélyi Sapientia Egyetem munkátársai készítettek.
A tavalyihoz hasonlóan különleges buszjárat kötötte össze az Egyetemvárost a másik fő miskolci helyszínnel, a Szinva terasz környékével.
A Kutatók éjszakája természettudománnyal kapcsolatos programjait „A tudományos utánpótlás-nevelés és a műszaki, informatikai életpálya elismertségének növelése a Miskolci Egyetem stratégiai céljaival összhangban” című, TÁMOP-4.2.3-08/1-2008-0007 számú projekt támogatta.

Fotók az utazásról


A tudomány rejtett, titkos világában tett „utazás” élményeit, emlékeit a sárospataki és a miskolci programokon megörökítők beküldhetik digitális fotóikat a [email protected] e-mailcímre szeptember 30-ig.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában