Helyi közélet

2010.09.25. 16:24

Egy miskolci autistaotthon újjáépítésén dolgoztak az amerikai nagykövetség önkéntesei

<p>Miskolc - A júniusi esőzések során kárt szenvedett miskolci Szimbiózis Alapítvány autistaotthonának újjáépítésénél segédkeztek az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének munkatársai szombaton.</p>

Az építkezést a Habitat for Humanity Magyarország nemzetközi önkéntes csoportja végzi hetek óta. Az alapanyagot pályázati támogatásból vásárolták, az építési munkát pedig amerikai, magyar és libanoni önkéntesek végzik.

Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: a 14 felnőtt, fogyatékos embert befogadó otthont, valamint az épületet körülvevő majorságot az idei májusi-júniusi esőzések rongálták meg. Ha a helyreállítás során mindenért fizetniük kellene, a kivitelezés költsége meghaladná a 30 millió forintot. Ezért is fogadnak szívesen minden segítséget.

Szekér András, a Habitat for Humanity Magyarország programmenedzsere hozzátette: az önkénteseket - mint mindig - ezúttal is nemzetközi hálózatuk segítségével toborozták. Ezen kívül kapcsolatban állnak hazai cégekkel is, akik szintén segítik a munkájukat. Az építkezésen jelenleg libanoniak, magyarok és amerikaiak dolgoznak. A munka várhatóan még több hétig eltart.

Jeff Jordan, az amerikai nagykövetség gazdasági attaséja azt közölte: az Egyesült Államokban nagy hagyományai vannak az önkéntes munkának. Emiatt nem volt nehéz vállalkozó kedvű embereket találni a jótékonysági akcióhoz.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik