Helyi közélet

2010.09.21. 20:58

A pedagógusok presztízséért

<p>Kazincbarcika - Csaknem hatszázan vettek részt Kazincbarcikán a keddi kistérségi tanévnyitó konferencián – amelyet a Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás rendezett– az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében.</p>

A kistérség 32 településéről pedagógusok, védőnők, az egyházak és az ÁNTSZ képviselői, polgármesterek, jegyzők tanácskoztak 10 szekcióban és két plenáris ülésen.

Vissza kell állítani az iskolákban a normális értékrendet, az elmúlt évek szolgáltató iskolarendszerét pedig fel kell, hogy váltsa az évszázados hagyományokra épülő normatív pedagógia - fogalmazott dr. Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára. Az oktatás jelenlegi helyzetéről, az elmúlt évek történéseiről és a jövő terveiről szólva az államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a normatív pedagógiát az elmúlt 8 év alatt felcserélték, és meghirdették a szolgáltató iskola eszményét. A pedagógusok százai kínlódtak azzal, hogy nem követelhettek a tanulótól, nem osztályozhattak, mert az úgymond a gyereknek árt. Tudásalapú társadalmat építünk címszó alatt mutatók százai bizonyítják, hogy a nevelés és a tanulás eredményessége is romlott, ezért vissza kell állítani az iskolákban a normális értékrendet és a pedagógusok presztízsét - hangoztatta dr. Hoffmann Rózsa.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában