Helyi közélet

2010.09.15. 14:53

A miskolci Idol Eyed igazi idol lehet

<p>Miskolc - Az Idol Eyed a Megasztár 5-ben: 20 ezer jelentkező közül választották ki a miskolci zenekart.</p>

Fügeczki Roland neve eddig sem volt ismeretlen a miskolciak, főleg a fiatal lányok körében, de a Megasztár ötödik szériája óta végképp nem az. Ma már azonban nemcsak Miskolcon és környékén ismerik a 16 éves fiút és az Idol Eyed névre hallgató zenekarát, de az egész országban. Mióta elindult a Megasztár 5 műsor, azóta több ezer levelet kaptak rajongóiktól, elsősorban lányoktól.

<>Rolandnak nem volt ismeretlen a tehetségkutató műsor, hiszen 2008-ban is jelentkezett. Akkor egyedül vett részt a versenyen, az elődöntőig bejutott, de a zsűri onnan már nem engedte tovább. De nem keseredett el, azt mondja, számára ez ösztönző erő volt, hogy még többet járjon gitár-, ének és zongoraórákra. Közben szomszédjával, Czakó Dániellel megalapították az Idol Eyed-ot, ahova érkezett hozzájuk Czirják Tamás dobos és Tálas Áron basszus gitáros. És elkezdtek koncertezni, főleg a Miskolcon, főleg fesztiválokon. Ez is egyfajta gyakorlás volt az igazi megmérettetéshez, amit most a Megasztár 5 jelent. Hogy mennyire az volt, mi sem bizonyítja jobban, mint a zsűri véleménye, még a legszigorúbb zsűritagot, Friderikusz Sándort is sikerült megnyerniük, aki azt mondta: az Isten is színpadra teremtette a csapatot.

A legjobbak közt

Egy ilyen mondat után nem volt kérdéses, hogy a válogatáson, csaknem 20 ezer jelentkező közül továbbjutnak-e. Sőt – ezt már adásban is láthattuk – az első elődöntőben is nagy sikere volt a csapatnak. Most pedig arra készülnek, hogy a legjobbak közé kerülhessenek. Akkor már élőadásban kell bizonyítanunk – mondta Roland.

Céljuk, hogy a Megasztár 5 legjobb zenekara legyenek, de azt sem bánnák, ha megnyernék a versenyt – sorolta. De már azzal is nyertek, hogy idáig eljutottak, hiszen ismertek lettek és most már csak élniük kell a lehetőséggel, hiszen ez egy olyan háttér, amivel el lehet indulni – vélekedett.

Ma már több ezres a rajongótáboruk, de nekik is vannak kedvenceik: Muse, Paramore zenekar és a megasztárok közül Király Viktor és Rúzsa Magdi.

Roland arról is beszélt, hogy cseppet sem bánja az ismertséget és a fiatal lányok rajongó leveleit. Ezekre igyekszik is válaszolni, sőt azt üzeni nekik, reménykedhetnek, hiszen most nincs barátnője.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában