Helyi közélet

2010.08.03. 19:16

Továbbra is érkeznek a kárbejelentések a biztosítókhoz

<p>Felsőzsolca - Csaknem 30 milliárd forint kár keletkezett az Aegon Magyarország biztosító adatai szerint az országban a májusi-júniusi viharokat és árvizet követően.</p>

Úgy számolják, minden tizedik ember érintett. A biztosító másfél millió forint támogatást nyújt a felsőzsolcai óvoda helyreállítására. A Generali május 5-e és július 31-e között csaknem 70 ezer bejelentést regisztrált, a becsült kárösszeg 10 milliárd forint nagyságrendű.

Vereczki András, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese a Független Hírügynökségnek elmondta: kedden a felsőzsolcai óvodának átadta azt a támogatást, amelynek felét a cég alkalmazottai gyűjtötték össze, másik felét a biztosító ajánlotta fel. Ezen kívül egyéves biztosítást kap az óvoda.

A vezérigazgató közölte: a biztosítónál összesítették a május-júniusi árvízkárokat. Hozzájuk 65 ezer kárbejelentés érkezett, 250 ezer lakóháznál csaknem 30 milliárd forint kárt számoltak.
Számításaink szerint minden tizedik ember érintett ebben a katasztrófában - mondta el a vezérigazgató-helyettes. Hozzátette: csak Borsodban az árvízkárokra 1,6 milliárd forintot fizettek ki az ügyfeleknek.

A legnagyobb pusztítás az árvíz miatt Felsőzsolcán volt, ott több mint kétszáz ház dőlt össze, vagy vált lakhatatlanná. A hétfői határidőig 171 háztulajdonos jelezte, igénybe szeretné venni az állami támogatást - mondta a Független Hírügynökségnek Fehér Attila polgármester.

Arról jövő hét elejéig döntenek, ki mennyit kap. Mindez attól is függ, hogy a biztosítással rendelkezőknek mennyit fizetnek a biztosítók. Az ügyintézés azonban sok biztosítónál lassú - mondta a polgármester. Az önkormányzat megpróbált segíteni, felvették a kapcsolatot a biztosítókkal, és folyamatosan szerveznek kihelyezett ügyfélfogadásokat, amelyekkel gyorsítják az ügyintézést, de több problémás esetet még nem sikerült megoldani.

A május elején kezdődő viharok és esőzések miatt továbbra is folyamatosan érkeznek a kárbejelentések a Generali biztosítóhoz is - közölte a Független Hírügynökséggel Olt Boglárka szóvivő. A társaság május 5-e és július 31-e között csaknem 70 ezer bejelentést regisztrált, a becsült kárösszeg 10 milliárd forint nagyságrendű. A kárbejelentések több mint 80 százalékát a Generali már lezárta.

A szóvivő hozzátette: a jelenlegi adatok alapján a leggyakoribb kártípus egyértelműen a vihar, a bejelentett viharkárok száma meghaladta a 38 ezret. Több mint 17 ezer bejelentéssel komoly arányt képviselnek a felhőszakadás okozta károk is.

Olt Boglárka kiemelte: a biztosító szakemberei folyamatosan mérik fel a károkat. Arra kérik az ügyfeleket, hogy a vihar következményei, a közvetlen élet- és balesetveszély mielőbbi elhárítása, valamint a kárenyhítés és a további károk megelőzése érdekében ne várják meg feltétlenül a kárszakértő jelentkezését, kezdjék meg a helyreállítást. Ha tehetik, a kár helyszínét fotózzák le, és a sérült, cserélt épületszerkezeteket őrizzék meg a biztosító jelentkezéséig.

A Generali a kárbejelentés megkönnyítése érdekében a 48 órás kárbejelentési kötelezettséget 2 hétre növelte. A cascóval rendelkező autótulajdonosok is számíthatnak segítségre.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában