Helyi közélet

2010.08.16. 07:07

Szerdától szárazabb időre készülhetünk

<p>Az elmúlt napok változékony időjárását okozó frontrendszer tovább halad kelet felé, sőt hétfőn az esti órákban át is vonul felettünk. Ennek hatására már csak egy-két napig kell még elviselnünk a csapadékos időt, ugyanis a frontrendszer mögött szárazabb levegő érkezik fölénk. <strong>Bujdosó Bence előrejelzése</strong></p>

Hétfőn a nap első felében kevesebb, a nap második felében több felhő lesz az égen. Emellett azonban több-kevesebb napsütésre is lehet számítani. Eleinte csak helyenként, majd később többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Néhány helyen heves zivatar is előfordulhat jégesővel, felhőszakadással és viharos széllel! Az esti, éjszakai órákban amikor átvonul felettünk a frontrendszer, sokfelé várható eső, zápor, zivatar, és ekkor több helyen jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Mérsékelt lesz a változó irányú szél. A hőmérséklet hétfő reggelre 19, 20 fokig csökken, napközben 27, 30 fok között alakul.

Kedden a néhány órás napsütés mellett, gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Több helyen fordulhat elő eső, zápor, zivatar. Reggel és éjszaka párás lesz a levegő, foltokban köd is képződhet. Mérsékelt marad a nyugatias irányú légmozgás. A hőmérséklet kedd reggelre 16, 18 fok közé csökken, napközben 24, 25 fokig emelkedik.

A következő napokban szerdán és csütörtökön még előfordulhat kisebb záporeső, de nem ez lesz a jellemző. Péntektől száraz, napos, nyári időre van kilátás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában