Helyi közélet

2010.08.26. 20:20

Sokan túlmunkában védekeztek

<p>Miskolc - A megyében minden egyenruhás megkapta a jogos járandóságát.</p>

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője az árvízivédekezésben résztvevő tűzoltók túlórapénzei illetve készenléti díjai miatt vizsgálatot indított, ugyanis sok helyen még nem kapták meg járandóságukat a tűzoltók, illetve jóval kevesebbet kaptak, mint számításaik szerint megillette volna őket. A vitatott helyeken a hírek szerint a túlszolgálati díj helyett készenléti díjat fizettek, ami lényegesen kevesebb.

Bódi Zoltán tűzoltó alezredes, a Miskolci Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság sajtószóvivője kérdésünkre elmondta: kollégái a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően rendben megkapták a járandóságukat, ez ügyben sem panasz, sem ellenvetés nem érkezett.

A rendőrségkommunikációs irodájának és a vám és pénzügyőrség sajtósának is feltettük a kérdést: milyen juttatásban részesültek a védekezés során túlmunkát végző kollégáik, formális választ azonban egyelőre nem kaptunk. Megbízható, ám nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, mind a rendőrség, mind a pénzügyőrség állományába tartozó egyenruhások túlszolgálati díjként kapták meg járandóságukat, amelyre plusz forrást biztosítottak számukra.

 - ÉM-SZP -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában