Helyi közélet

2010.08.25. 18:48

Önkormányzati választás 2010 | LMP a Jobbik táborai ellen

<p>Miskolc - A Jobbik miskolci szervezetének közelmúltban megtartott sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált Zambó Péter, az LMP miskolci polgármester-, és Wágner-Lakatos Tamás, a 15. választókörzet képviselőjelöltje.</p>

Zambó Péter elmondta: meghökkenve értesült a Jobbik bejelentéséről, miszerint a többszörösen büntetett „cigánybűnözőket” táborokba zárnák. Zambó Péter szerint két eset lehetséges: a Jobbik kampányfogásként dobta be ezt – ez esetben ez nagyon gusztustalan módja a szavazatszerzésnek, mert a legalantasabb ösztönökre épít, ha pedig komolyan gondolták, akkor még nagyobb a baj, mert teljes politikai dilettantizmust sugall, egy ilyen elképzelést ugyanis szerencsére a magyar jogrendben nem lehet megvalósítani. A bűncselekményekkel szemben az LMP is „nulltolerancia” elvét követné, éppen ezért Zambó Péter feltette a kérdést: a Jobbik miért tesz különbséget bűncselekmény és bűncselekmény, elkövető és elkövető között? Ha már táborba akarja záratni őket, miért csak a cigányokra terjed ki a figyelme, a fehérgalléros, milliárdokat elsíbolók miért ne kerülhetnének oda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában