Helyi közélet

2010.08.12. 15:31

Négyszáz millió forintra van szükségük a szikszói árvízkárosultaknak

<p>Budapest, Szikszó - Körülbelül 400 millió forintos kár érte azt a 460 szikszói családot, akiknek otthonait még májusban öntötte el a víz. Az árvízkárosultak egy petíciót fogalmaztak meg, amelyben arra kérik a kormányt, hogy korábbi ígéretének megfelelően nyújtson anyagi segítséget a bajbajutottaknak. A dokumentumot összesen 726-an írták alá, és Füzesséri József, Szikszó polgármestere adta át csütörtökön Ambrus Józsefnek, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság osztályvezetőjének a Kossuth téren.</p>

Szikszón körülbelül 6 ezren élnek, így a 460 családdal az ott lakók legalább egyharmadát érintette a május közepén bekövetkezett árvíz. A kormány annak idején ígéretet tett arra, hogy megtéríti a károkat, ennek azonban már 3 hónapja, a támogatás pedig azóta sem érkezett meg - hangsúlyozta Füzesséri József az átadást megelőzően a sajtó képviselői előtt.

Hozzátette, az állami kárfelmérő bizottság azóta sem hozta nyilvánosságra, hogy számításaik szerint mekkora a kár Szikszón, így csak saját becsléseikre hagyatkozhatnak. Eddig 400 millióra tehető az árvízkár, az érintett házak jó része azonban vályogból épült, amely csak most fog kiszáradni teljesen, ami újabb és újabb repedéseket jelenthet a falakon - mondta a polgármester. Megismételte: a delegáció célja az, hogy a kormány vizsgálja felül álláspontját, és azoknak is adjon a támogatásból, akiknek még nem dőlt össze a házuk.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában