Helyi közélet

2010.08.06. 13:28

Nemzetközi PhD-k az egyetemen

<p>Miskolc - PhD Hallgatók VII. Nemzetközi Konferenciáját rendezik meg augusztus 8-12. között a Miskolci Egyetemen.</p>

A campusban 1993 őszétől folyik szervezett doktori (PhD) képzés, amelyet 1992-ben egy kísérleti képzés előzött meg. A hároméves képzés során a hallgatóknak tanulmányi és oktatási kötelezettségeik mellett tudományos kutatást kell végezniük. A fokozat megszerzésének feltétele, hogy a kutatási eredményeiket hazai és külföldi folyóiratokban, konferenciákon ismertessék. Ennek segítése érdekében döntött úgy az egyetem vezetése, hogy kétévente megrendezi ezt a konferenciát – mindezt dr. Dobróka Mihály, az egyetem tudományos és nemzetközi rektorhelyettese mondta el a pénteki sajtótájékoztatóján.

A hetedik konferencián az alábbi szekciók lesznek: agrár, bölcsész, közgazdász, műszaki, orvosi, természettudományi és jogász. Előadónak 9 országból 136-an jelentkeztek, a magyar előadók száma 65. A külföldiek jelentős része Romániából érkezik, de lesznek a Cseh Köztársaságból, Irakból, Lengyelországból, Németországból, Szerbiából és Szlovákiából.

A tudományos programok mellett a résztvevők Észak-Magyarország idegenforgalmi nevezetességeivel is megismerkedhetnek: Egerbe, Aggtelekre és Tokajba szerveznek nekik kirándulást.

- ÉM -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában