Helyi közélet

2010.08.30. 09:11

"Láthatatlan" fekvőrendőr a Martin-kertvárosban

<p>Miskolc - Lekopott a figyelemfelkeltő sárga festés a Fövényszer utcai fekvőrendőrről - melyről amúgy is csak egy oldalról hívja fel a figyelmet KRESZ-tábla - , ezáltal több autóst is megtréfált már.</p>

A fekvőrendőr, vagy sebességcsökkentő küszöb, esetleg sebességkorlátozó borda iskolák közelében (Figyelem! Szerdán iskolakezdés!), zöldövezetben jó ha van. Azonban akkor van igazán haszna, ha a forgalomcsökkentés gyanánt feltalált közúti tereptárgyat az autósok minden napszakban és időjárási körülmények között észre is veszik.

Ez nem igazán illik rá a Martinkertvárosban, a Fövényszer utcában található "küszöbre", hiszen ha valaki nem ismeri errefelé a járást, akkor könnyen pórul járhat. A fekvőrendőrt ugyanis csak egy oldalról, a Kisfaludy utca felől jelzi KRESZ-tábla. Feljebb, beljebb, az út másik oldalán nem.

A gyanútlan autós - ha mondjuk leüti a kartert - jóformán nem fordulhat kárrendezésért sehova, maximum a közút kezelőjénél tud protestálni, ám az a legcélravezetőbb, ha figyelünk. A Fövényszer utcában is.

- JLI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában