Helyi közélet

2010.08.24. 07:52

Közmunkások birkóznak a homokzsákhegyekkel

<p>Felsőzsolca - Két hónapon keresztül több mint háromszáz ember vehet részt a helyreállításban.</p>

Kilencvenmillió forintot nyert a Nemzetgazdasági Minisztérium Közmunka Tanácsának ár- és belvíz utáni helyreállítást segítő pályázatán a Miskolc Kistérség Többcélú Társulás – jelentette be hétfőn a felsőzsolcai városházán megtartott sajtótájékoztatón Káli Sándor, Miskolc polgármestere, a társulás elnöke, Fehér Attila  Felsőzsolca és Bacsó János, Ónod polgármestere.

A pályázaton nyert összeg arra elég, hogy Felsőzsolcán háromszáz, Ónodon 42 közhasznú munkás vehessen részt két hónapon keresztül a gátak erősítésében, az árkok, átereszek tisztításában, a homokzsákok kiürítésében, illetve a rommá dőlt házak bontásában. A közmunkások múlt szerda óta képzésen vettek részt, ma pedig már aktívan ürítik a homokzsákokat. Ónodon a gátak erősítésére használják a zsákokból kikerült homokot, Zsolcán a város határában gyűjtik halomba, ahol eddig a homokzsákok voltak felhalmozva.

Bacsó János elmondta: az összedőlt házak romeltakarítási munkálataiban csak azok vehetnek részt, akik megkapták a megfelelő képzést. Ónodon egyébként 11 ház dőlt össze, három pedig lakhatatlanná vált. Itt tíz házat vásárlás útján pótolnak, egyed pedig felépítenek. Felsőzsolcán lényegesen rosszabb a helyzet, eddig körülbelül 185 ház dőlt össze vagy vált menthetetlenné, de mint Fehér Attila elmondta, a számuk napról napra növekszik.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában