Helyi közélet

2010.08.26. 15:10

(K)omlóstető? Bontják és elhordják az alállomást

<p>Miskolc - Volt, aki egykor felépítette, később valaki megvette, most vannak, akik bontják és elhordják a Komlóstető felé vezető úton található oxigéngyári alállomást. A rendőrség tehetetlen.</p>

"Kérem! A napokban 30-40 dolgos emberke volt itt; gyerekek, felnőttek vegyesen bontani az építményt. Nem hittem a szememnek, amikor azt láttam, hogy egy aggregátort is elővesznek, beüzemelik, majd szépen elkezdik szétflekszelni a kibontott vasat. Dehát ebben az országban bármit lehet egyeseknek, senki sem mer rájuk szólni." - mondja érdeklődésünkre ottjártunkkor egy 60 körüli férfi, aki csak nehezen áll kötélnek, hogy beszéljen. "Nézze; a szegénység, a kilátástalanság, a munkanélküliség sok rossz dolgot szül, de mi lenne, ha minden nehéz helyzetben lévő ember fogná magát és elkezdene ezt, azt bontani, hazavinni? Mi lett ebből a városból is? Húsz év alatt nem történt semmi Diósgyőrrel sem - mutat messze a gyár felé - , csak hitegették az embereket, aztán a szerencsésebbje időben otthagyta a gyárat, a kitartó hülyék pedig jó esetben még nem kukáznak..."

Nincs sértett

Csütörtökön délelőtt néhány kisgyerek játszik és szaladgál a lepusztított épületben és környékén. Csoda, hogy eddig nem történt tragédia, hiszen üvegtábla darabok, kiálló vasdarabok, gödrök tarkítják az egykori oxégéngyári alállomást és szomszédságát.
Egy fiatal férfi két nagyobb vaslemezt igyekszik kiegyengetni, majd négy-öt fiú rohan el a közeli utca felé. Van még vas az épületben: kintről jól látszik, hogy a lépcső is értékes lehet.
"Az elmúlt napokban - mondhatni - folyamatosan érkeztek állampolgári bejelentések az említett épülettel kapcsolatban. A Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrsének járőrei több alkalommal is kimentek a helyszínre és kísértek be embereket kihallgatásra az őrsre, azonban ezek az állampolgárok azt tudatták kollégáimmal, hogy tulajdonos szóbeli engedélyével rendelkeznek a bontáshoz." - tudtuk meg Egyedné Novodonszky Évától, a B.-A.-Z. megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Irodájának munkatársától. "Meghallgattuk a nevezett épület tulajdonosát is, ám mint mondta, amit ő értékesnek tartott az épületből, azt kiszerelte, elszállította. Többet nem kívánt mondani, és mint kifejezte, nem foglalkoztatja az épület. Azaz mivel nincs sértett, a rendőrség tehetetlen." 
  
(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában