Helyi közélet

2010.08.25. 18:44

Kiállnak a főigazgató mellett

<p>Miskolc - Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter augusztus 2-án azonnali hatállyal felmentette az Állami Foglalkoztatási Szolgálat és hat regionális munkaügyi központ vezetőjét, köztük Szabó Józsefet, az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ főigazgatóját is.</p>

Szerdán délelőtt soron kívüli ülést tartott az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Tanács, és mindhárom oldal – munkavállalói, munkaadói és önkormányzati – megerősítésével egyöntetű véleményt fogalmaztak meg: a munkaügyi tanács álláspontja szerint a főigazgató felmentése törvénysértő, ezért levélben szólították fel Matolcsy Györgyöt, hogy szüntesse meg a döntése nyomán kialakult „ex-lex” állapotot, törvénysértő határozatát vonja vissza és helyezze vissza beosztásába Szabó Józsefet – jelentette be a munkaügyi tanács soron kívüli ülése után tartott sajtótájékoztatón Gúr Nándor, a munkaügyi tanács soros elnöke.

A szakpolitikus kifejtette: a foglalkoztatási törvény értelmében a munkaügyi tanácsnak előzetes véleményezési joga van az állami foglalkoztatási szervezet vezetői megbízatásának visszavonásával kapcsolatban, mivel azonban Szabó Józsefet indoklás és egyeztetés nélkül menesztették, a munkaügyi tanács álláspontját erről senki nem kérte ki, a főigazgató felmentése ezért törvénysértő. Gúr Nándor hangsúlyozta: nem csak Szabó József személyéről van szó, hanem az eljárásról: a törvények betartása mindenki számára kötelező.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában