Helyi közélet

2010.08.19. 06:56

Újjáépítés és körgát Ócsanáloson

<p>Ócsanálos - A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szerdán adta át az újjáépítéshez és ingóságpótlásokhoz felhasználható utalványokat az ócsanálosi árvízkárosultak számára, valamint tájékoztatást nyújtott a megrongálódott házak felújításának üteméről.</p>

Lehel László, a segélyszervezet igazgatója lapunknak elmondta, hogy 70 család több mint 38 millió forint értékben részesül újjáépítési és ingóságpótló támogatásban. Dr. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke – aki a térség országgyűlési képviselője is – arról beszélt, hogy nem maradtak magukra Ócsanáloson sem a bajba jutott emberek, mert felgyorsult a segítségnyújtás. Madzin Tibor, Onga polgármestere szerint a lelkekben keletkezett kárt egyelőre ugyan nem sikerült még helyreállítani, ám az összefogás és a gyűjtés elérte a célját.

Körgát 2012-re

Az ongai, ócsanálosi árvízvédelmi fejlesztések előkészítéséről szólva Viszoki Csaba projektmenedzser megemlítette, hogy a régi gát nyomvonalán 840 millió forintos beruházás valósul meg, 100 százalékos támogatással, uniós forrásból. A mintegy kétezer méternyi fejlesztés a Vadász-patak Ócsanálos melletti szakaszának lezárását, a már meglevő töltések korszerűsítését és a magas parton új töltés építését célozta meg. A körgát 2012-re készül el.

 - ÉM-BGY -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában