Helyi közélet

2010.08.14. 13:08

Illegális fürdőzés Miskolcon: Mit tesz a rendőrség?

<p>Miskolc - Nyaranta nem ritka látvány, hogy egyesek Miskolc köztéri szökőkútjaiban élik ki fürdőzési hajlamaikat. Újabban az uszoda melletti dísztóba is járnak, és rongálnak... Mit tesz a rendőrség?</p>

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, nemcsak fürdenek a miskolci Kemény Dénes Uszoda melletti mesterséges tóban, de rongálnak is. Az alapvetően dísznek szolgáló tóban - mint minden közterületi vizes helyen - tilos fürdeni. Ezt vagy nem tudják azok akik ide, illetve a köztéri szökőkutakhoz járnak pancsolni, vagy nem érdekli őket. Az már nagyobb baj, hogy sampont, szappant is használnak a vízben, illetve, hogy az uszodának kővel betörték az egyik ablakát és leszedték a szökőkút fejét, mintegy fél milliós kárt okozva ezzel. Az uszoda dolgozói nem tudják felvenni ellenük a "harcot", ha látják, hogy a tóban fürdenek, hívják a rendőrséget. De mit tesznek az egyenruhások?

- Javarészt gyerekekről van szó, velük szemben semmilyen eszközünk sincs, csupán elzavarhatjuk őket, de ez többnyire már az egyenruha láttán megtörténik ilyen esetekben - reagál kérdésünkre Nagy Sándor, a Miskolci Rendőrkapitányság kommunikációs munkatársa. - Ha valaki felnőttként, vagy fiatalkorúként követ el ilyet, akkor szabálysértési eljárás indítható velük szemben, amiben a eljelentést követően a hatósági osztály jár el.

Egy feljelentés nem sok, annyi se...

Kérdésünkre elmondta: nincs kimutatásuk arra, hogy ilyen ügyben mennyi bejelentés érkezik, de az az általános tapasztalat, mire a rendőr kiér, addigra elszaladnak a köztéri fürdőzők, de legkésőbb akkor, amikor közeledni látják a rendőrt. Ezért ezek a szabálysértések szinte teljesen megfoghatatlanok, és nem állhat minden szökőkút mellett egy egyenruhás.

Kíváncsiak voltunk, hogy a fentiek ellenére azért sikerült-e legalább 1-2 esetben - elrettentő példaként - eljárni ilyen ügyben az elmúlt években. A választ dr. Magos Marianntól, a Miskolci Önkormányzat Hatósági Főosztályának szabálysértési csoportvezetőjétől kaptuk meg: "egyetlen egy ilyen feljelentés sem volt, az elmúlt 20 évben, mióta itt dolgozom".
- OlKa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában