Helyi közélet

2010.08.25. 22:44

Európai megoldást a cigánykérdés kezelésére

<p>Miskolc - "<em>Választott vajdaként sosem zárkóztam el a Jobbik vezetőivel való személyes tárgyalásoktól</em>" - Lakatos Attila, B.-A.- Z. megyei cigányvajda sajtóközleménye.</p>

Otthonomban is szívesen láttam őket, hogy közös erővel, együttgondolkodással próbáljunk korrekt, európai megoldást találni a cigányság problémáira. Magam is többször kijelentettem, hogy a cigányság körében dívó speciális bűncselekmények nemcsak a magyarságot, hanem a tisztességes testvéreinket is irritálják.

Ezek után megdöbbenve hallottam Szegedi Márton, a Jobbik Miskolc városi polgármester-jelöltjének – nagy nyilvánosság előtt elhangzott – szavait. Miszerint: a cigánybűnözőket tiltsák ki Miskolc területéről és 21. századi nyugat európai mintára zárják táborokba, továbbá az Országgyűlésnek, a kormánynak javasolni fogja akár állampolgárságuk megvonását is.

A Jobbik, mint uniós és magyar parlamenti párt nyilvános, mindenki által olvasható programmal rendelkezik. Érdeklődéssel kerestem ebben a Szegedi Márton által felvázolt gondolatokat, s megnyugvással és örömmel tapasztaltam, hogy ilyen radikális programpontjuk nincs. Ezek után, ismerve a Jobbik felsővezetésének következetességét, bizonyára Szegedi Márton, remélhetőleg személyes véleménye. nem marad következmények nélkül.

Egyébként továbbra is kész vagyok a párbeszédre, hogy mielőbb megtaláljuk a hatékony, európai megoldást a cigánykérdés kezelésére.

Lakatos Attila, B.-A.- Z. megyei cigányvajda


Kapcsolódó cikkek:

Önkormányzati választás 2010 | Személyes tapasztalatra alapozva

mon | 2010.08.24 17:12
Miskolc - A rendezvény címe, „Európát építünk, kitelepítjük a cigánybűnözőket Miskolcról”, már sejttette a Jobbik által felvázolt megoldást, amelynek eredményességét nyugati (így finn, olasz, francia) példákkal igyekeztek alátámasztani.

Önkormányzati választás 2010 | LMP a Jobbik táborai ellen

eszak | 2010.08.25 18:48
Miskolc - A Jobbik miskolci szervezetének közelmúltban megtartott sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált Zambó Péter, az LMP miskolci polgármester-, és Wágner-Lakatos Tamás, a 15. választókörzet képviselőjelöltje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában