Helyi közélet

2010.08.30. 17:11

Eltemették az Afganisztánban elesett magyar katonát Alacskán

<p>Több mint ezren kísérték utolsó útjára hétfőn a Borsod megyei Alacskán azt a katonanőt, aki augusztus 23-án halt meg Afganisztánban, miután támadás érte konvojukat.</p>

A búcsúztatót abban a kastélykertben tartották, ahol Pappné Ábrahám Judit esküvője volt 5 évvel ezelőtt. A posztumusz hadnagy koporsóját az Afganisztánból most hazatért bajtársak vitték át a 7-800 méterre lévő temetőbe.

A búcsúszertartáson részt vett Hende Csaba honvédelmi miniszter, Benkő Tibor vezérkari főnök, és több magas rangú katonai vezető. A koporsónál Sándor Zsolt, a 25. Tatai Klapka György Lövészdandár parancsnoka mondott búcsúbeszédet, majd a család kérésére a tatai helyőrségi zenekar és a díszszázad búcsúzott az elhunyt katonától.

A Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport Mazar-e-Sharifba tartó, hazautazó állományának konvoját egy hete támadták meg. Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagy hősi halált halt. Kolozsvári György, a 25. Tatai Klapka György Lövészdandár vezénylő zászlósa életveszélyesen megsérült, őt már itthon, a Honvédkórházban ápolják. Rajta kívül Dani Fruzsina orvos főhadnagy, szerződéses katona is súlyosan megsérült a repeszektől, de azonnal megkezdte sebesült bajtársai ellátását. A harmadik sérült egy szakaszvezető, aki szintén 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ő nevét biztonsági okokból nem hozták nyilvánosságra, mert ő Afganisztánban maradt.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában