Helyi közélet

2010.08.13. 18:50

Adj, hogy ehessenek!

<p>Miskolc - Figyelemfelkeltő és adománygyűjtési akciót szervez a Gyermekétkeztetési alapítvány augusztus 27-én Miskolcon. Az alapítvány „Adj, hogy ehessenek!” akcióját 2009 augusztusában kezdte Veszprémben, ami nagy sikert hozott.</p>

A közreműködésre helyi színészeket és sportolókat, közismert személyeket kértek fel: ők a város forgalmasabb helyszínein az utcán megszólították az embereket, és adakozásra kérték őket. Kevesebb mint két óra alatt közel 80 ezer forintot sikerült összegyűjteni, melyből az alapítvány munkatársai azonnal élelmiszert vásároltak, és átadtak az önkormányzatnak. Az Alapítvány a gazdasági válság okozta adakozási kedv visszaesését nehezen éli meg. Kevesebb adományból, kevesebb gyermek étkeztetését tudják megoldani. Ezért is döntöttek az ehhez hasonló figyelemfelkeltő esemény megszervezése mellett. Miskolcon a diósgyőri focicsapat és a Miskolci Nemzeti Színház művészei segédkeznek majd a gyűjtésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában