Helyi közélet

2010.08.05. 14:40

A miskolci aluljárókból is kitiltják a dohányosokat?

<p>Budapest-Miskolc – A Fővárosi Közgyűlés a csütörtöki nap folyamán döntött arról, hogy ezentúl tilos lesz Budapest 69 aluljárójában dohányozni. Utánajártunk: Ön mit szólna, ha a miskolci aluljárókból is kitiltanák a dohányosokat?</p>

A testület további intézkedései közt szerepel, hogy hamarosan a megállókból is kitiltja a pöfékelőket, azonban akit mégis rajtakapnak 30 ezer forintra büntethetik.

A pesti intézkedések tükrében, annak jártunk utána, hogy mit gondolnak a miskolciak arról, ha a Búza téri aluljáróból tiltanák ki a dohányosokat?

Kovács Ilona helyesnek tartja, ha itt is bevezetésre kerülne ez a tilalom, mivel a sok cigi miatt több szemét is halmozódik fel, illetve a kulturált viselkedésbe nem tartozik bele az utcán való dohányzás – fogalmazott. - Úgy vélem, hogy erre külön embereket kéne kihelyezni napközben és este is, mivel a cigarettázók mellett sok a cigiárus, akiktől többnyire félni lehet, mert rámenősek - így a közbiztonság is javulna az illegális árusok megfékezésével.

Hizsnyik Jánosné is örülne ha Miskolc is követni Budapest példáját és megszüntetné az aluljárókban való dohányzást. - Noha annak még inkább örülnék ha a buszmegállókból tiltanák ki végérvényesen a füstölőket, de nem utolsó sorban a jogtalan árusításnak vetnék véget. - Azonban ritkán látok olyan embereket akik még a lejárókban is pöfékelnek. Ennek ellenére több emberre lenne szükség a probléma orvoslására. Ivancsó János is úgy véli, hogy a város egyetlen forgalmas lejárójában is meg kell fékezni a pöfékelőket, de leginkább az illegális dohányárusokat. - Szorgalmaznám a civil ruhás rendőrök kivezényelését és a helyszínen rendet teremteni. Toldi Istvánné is úgy látja, hogy nem csak országos, de lokális probléma is egyben, és lépni kéne ez ügyben, de még inkább az árusokat kell a lejárójából, kitiltani, hiszen zaklatják az embereket. - Figyelemfelkeltő táblákkal kéne jelezni, hogy tilos „lent” a dohányzás. Nagy Bettina antidohányosként ugyancsak azt mondja, hogy a helyi lejárókban is be kell tiltani a füstölést, ugyanis nem egy impozáns látvány a rengeteg eldobott csikk. - Mindenképp pénzbírságot rónék a szabálysértők nyakába, illetve javasolnám a civil ruhás rendőrök razziáját.

Tóth József szerint nem lehet ezt így figyelni és megszüntetni, hogy ki gyújt rá és ki nem, se Miskolcon se Pesten, mert mindenki jön-megy és sok a „szenvedélybeteg” – ezáltal nehéz minden egyes bagóst megbírságolni – tette hozzá. József úgy véli, hogy az emberek önérzetét kellene felrázni, hogy alapból ne gyújtsanak rá arra a pár percre míg átérnek az aluljárón és főleg ne dobják el a csikket a kukától pár méterre.

Nos, a vélemények eltérőek a megoldással kapcsolatban, de egy valamiben – fiatalok és idősek – egyaránt egyetértenek, mégpedig abban, hogy végérvényesen meg kell szüntetni az aluljáróban és buszmegállókban való cigarettázást – hiszen ezáltal nem csak magunk, de környezetünk egészségét is nagyban károsítjuk.

Kiss Viktor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában