Helyi közélet

2010.08.05. 21:10

A "Huligánok" vitték a "pálmát"

<p>Tiszaújváros - A sakkozók snell versenyével indult a 12. TVK Triatlon Nagyhét hatodik napján, majd pedig a Dísztó környékét népesítették be az extrém sportversenyre nevezett csapatok és természetesen az ezúttal sem hiányzó nézők.</p>

A 24, egyenként hét tagú csapatnak az óra volt a legnagyobb ellenfele, hiszen a pályát hét akadály nehezítette. Egy embernek úsznia kellett a Dísztóban, míg a többiek Hertz-autót toltak, Borsodi Sör-hordókat gurítottak, TVK-granulátomos zsákokat cipeltek, sörös-rekeszeket pakoltak, labdával célba dobtak és Supralux-festék gúlát építettek. A mezőny második felében rajtoló tavalyi győztes ,,Huligánok” ezúttal is alaposan összekapták magukat, 1:50 perccel sokkolták a vetélytársakat. Rögtön utánuk indult a ,,Nagygalya ügyel, hála Istennek” fantázia nevet viselő gárda, mely mindvégig eséllyel pályázott rá, hogy átvegye a vezetést, de a célba 2 másodperccel később ,,robbantak be”, mint az előző hetes. A hátralevők közül többen nem tudtak 2 percen belüli időt produkálni, így a pálmát” a címvédő vitte el. A képzeletbeli bronzérmes a ,,Rövid Csapatnév” formáció lett, akik 2:01 perc alatt teljesítették a feladatokat.

Kora este a Dokk Jazz muzsikált, míg a Főtéri koncerten a Gemini együttes szórakoztatta a publikumot.

Harmad maratonnal folytatják

A július 31-én kezdődött és augusztus 8-ig tartó 12. TVK Triatlon Nagyhét házigazdái augusztus 6-án, pénteken a futás szerelmeseit várják Tiszaújvárosba. Az utóbbi években egyre népszerűbb, országos hírnévnek örvendő pénzdíjas Jabil 1/3 Maraton 14 kilométeres (4x3,5 km) távját - a 17.30 kor rajtoló 2 km-es amatőr futam után , 18 órától egyéniben és négytagú váltóban is teljesíteni lehet.

Nevezés 13.00-16.45 óra között a Hotel Phőnix szállodával (Bethlen Gábor u.) szemben kijelölt versenyirodán. Az egyéni kategóriákra jelentkezőknek (14 km és 3,5 km) 2000, míg a váltók esetében 1000 forint nevezési díjat kell fizetni. Az előnevezők ugyanitt vehetik át rajtszámaikat és a chipeket.

Az abszolút verseny férfi 1-6., női 1-3., illetve a váltó 1-3. helyezettjei között osztják ki a pénzdíjakat. Minden célba érkező emblémázott pólót kap ajándékba.

Az esemény utolsó felvonása az idei, a triatlon sportágait felölelő, tehát kerékpározásból, úszásból és futásból álló Jabil 3próba szabadidősport sorozatnak. Az eredményhirdetést követően a 12 pontot, vagy annál többet teljesítők között értékes sportszer-ajándékcsomagokat sorsolnak ki. A 18 ponttal rendelkezők eséllyel pályáznak a fődíjra, ami nem más, mint egy két személyes tengerparti üdülés.

Ami pedig a kultúrát illeti, Orliczki Frigyes 17 órától, míg a Bourbon Street egy órával később lép fel a Traffic KreAktív színpadán. A főtéri nagyszínpadon 19.45-től a Crystal muzsikál, majd a Jabil 1/3 Maraton 20.30-kor kezdődő eredményhirdetése után Dobrády Ákos és zenekara népesíti be az előadóteret.


Bringa után a duatlon csúcs is megdőlt

boon | 2010.08.04 20:52
A 12. TVK Triatlon Nagyhét ötödik napjának sport-étlapján a duatlon váltó szerepelt. A tavalyi közel, egyenként három tagú egység helyett ezúttal 143 trió sorakozott fel a rajtnál, ami a tavalyi 97-hez képest újabb részvételi csúcsot jelentett, a keddi kerékpározás után már a másodikat.

Újabb bringás rekord: 1605-en tekertek!

boon | 2010.08.03 20:14
Tiszaújváros - Ameddig a szem ellátott, sőt még azon túl is csak kerékpárosok népesítették be Tiszaújváros központját, a 12. TVK Triatlon Nagyhét negyedik napján.

925-en húztak ,,nyúlcipőt”

boon | 2010.08.02 20:31
Tiszaújváros - A futás volt a középpontban a 12. TVK Triatlon Nagyhét augusztus 2-i, harmadik napján. Tiszaújvárosban ezúttal is nagyon sokan, közel ezren húztak „nyúlcipőt”.

Triatlon: Heteskenusok kezdték a sorsjegy-gyűjtést

boon | 2010.08.01 20:32
A 12. TVK Triatlon Nagyhét augusztus 1-i második napján – a hetes-kenuk vetélkedésével - elkezdődött a sorsjegyek gyűjtése.

Elrajtolt a tizenkettedik Nagyhét

boon | 2010.08.01 16:54
Július 31-én, szombaton kora délután kezdetét vette Tiszaújvárosban az idei, sorrendben már tizenkettedik TVK Triatlon Nagyhét, mely augusztus 8-ig kínál páratlan sportélményt és kikapcsolódási lehetőséget az érdeklődők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában