Helyi közélet

2010.07.26. 10:50

"Technikai malőr volt" a miskolci okmányirodában is, s ígérik, átmeneti

<p>Miskolc - Örömmel vettük: újabban sms-ben vagy e-mailben is kérhetnek értesítést az ügyfelek az okmányirodákban. Ám, minthogy minden technika mögött ott az ember, itt is számolni lehetett az emberi hibával. Bejött...</p>

Az alaphír az volt: július közepétől sms-ben vagy e-mailben is értesítést kérhetnek az ügyfelek az okmányirodákban arról, hogy elkészült az általuk igényelt igazolvány, útlevél, illetve vezetői engedély. Ehhez csak meg kell adnunk az e-mail címünket és/vagy a mobilszámunkat. Ehhez képest a múlt héten sorra jelentek meg a miskolci okmányirodában potyán a kiértesítettek, így járt egyik előfizetőnk is. Mint elmondta, noha sűrű bocsánatkérések közepette, de az okmányirodában többekkel egyetemben arról értesült, hogy még nem érkezett meg az okmánya Budapestről. Minthogy a miskolci hivatalhoz nem csak Miskolc, hanem Bükkszentkereszt, Kistokaj, Mályi, Nyékládháza, Répáshuta, Sajósenye, Sajóvámos és Szirmabesenyő is hozzátartozik, sokan a rendkívüli kánikulában ugyancsak sérelmezték, hogy kétszer kellett fáradniuk, „beutazniuk” Miskolcra.

Rossz gombot nyomtak

– Sajnos technikai malőr történt a beérkező okmányok visszaigazolásakor. Nem csak nálunk fordult elő, több helyütt is az országban: egy korábbi gyakorlatot követtünk. Az utolsó ilyen téves visszaigazolás, annak nyomán a korai kiértesítés pénteken, azaz 23-án történt. Így ma (hétfőn) még elnézést kellett kérnünk néhány ügyféltől, amiért újra be kell fáradnia – magyarázta Gáspár Katalin, az okmányiroda vezetőhelyettese. – Most már egyértelmű, melyik gombot kell megnyomniuk a kollégáimnak ahhoz, hogy csak az kapjon értesítést, akinek valóban kezünkben van az okmánya – tette hozzá megnyugtatólag.

ÉM-SzK



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában