Helyi közélet

2010.07.30. 06:47

Áldatlan állapotok Ózd-Alsón

<p>Ózd-Alsó - Lassan két évtizede, hogy áldatlan állapotok uralkodnak az Ózd-Alsó vasútállomáson. A táblai és a sajóvárkonyi városrészben élők a vasúti síneken és a töltésen közlekednek folyamatosan.</p>

Erre a célra pedig ott lenne az állomás aluljárója. Ezt viszont több szempontból sem használja a lakosság.
Nincs világítás, emberi és állati ürülék szagától bűzlik az egész, és bűncselekmény is történt már ezen a részen. Az elmúlt hónapokban történt áradás után pedig víz állt az aluljáróban. Hiába szivattyúzták ki, a talajvíz ismét föltört, ezzel pedig nem tud mit kezdeni sem az önkormányzat, sem a tűzoltóság.
Nem is az ő feladatuk lenne, mert az építmény a MÁV-tulajdonában van. A város vezetése és az éppen aktuális területi képviselők már számtalan levelet küldtek a tulajdonosnak, de eddig nem történt semmi.

Szintbeli átjáró kellene

- Valahogy meg kellene szüntetni ezt az áldatlan állapotot – fogalmazott Szalári István, Sajóvárkony önkormányzati-képviselője. – Sem én, sem elődeim nem tudtak egyről a kettőre jutni ebben a kérdésben. A megoldás egy szintbeli átjáró lenne, hiszen az emberek most is így közlekednek. Át a síneken, össze-vissza. Nyilván ez így balesetveszélyes, ezért kellene valamilyen hivatalos megoldást találni. Az aluljáró több szempontból sem jó. A közbiztonság szempontjából is aggályos, és a folyamatos vizesedés miatt használhatatlan is.
Szalári István képviselővel több mint egy órát töltöttünk az állomáson. Ezalatt legalább harminc ember botorkált át a síneken. A MÁV részéről egy mérnök érkezett az ügyben Ózdra, de kategorikusan elzárkózott attól, hogy nyilatkozzon. Csak annyit mondott: tájékozódni érkezett az állomásra. Ezt megtette, de hogy mit tapasztalt és milyen fejlemények várhatóak az ügyben, arról már nem mondott semmit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában