Helyi közélet

2010.07.15. 13:10

Kétmillió forint pénzadomány az operafesztivál mérlege

<p>Miskolc - Közel 2 millió forint pénzadomány érkezett az árvízkárosultak megsegítésére a Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. felhívására.</p>

A Miskolci Operafesztivál felhívására az adományokat a „Bartók+Európa 2010” idején, június 9-e és 20-a között a Magyar Vöröskereszt gyűjtötte az előadások helyszínein, valamint a Borfesztivál és Kézművesvásár területén. De várták a felajánlásokat a június 30-i jótékonysági koncerten a Kossuth utcai református templomban is, amelyre előadóként a Kossuth-díjas operaénekest, Rost Andreát nyerte meg a fesztivál. A pénzfelajánlások mellett természetbeni adományok – tartós élelmiszereket, tisztítószereket és főleg gyermekjátékokat – is érkeztek a miskolci lakosoktól, akik ezzel kívántak hozzájárulni a bajbajutottak megsegítéséhez.
A gyűjtés és a jótékonysági koncert eredményeként közel 2 millió forintot utalt át a Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. a Vöröskeresztnek az árvízkárosultak támogatására nyitott számlájára, valamint a Miskolc önkormányzata által nyitott számlára. A fesztivál fő szponzora, az ÉMÁSZ Zrt. további 4 millió forint értékű adományt juttatott el a Miskolci Operafesztivál javaslatára Edelénybe és Felzsőzsolcára, a rendezvénnyel évek óta szorosan együttműködő településekre.

Köszönet a segítőknek


Az operafesztivál szervezői köszönetet mondanak azoknak a nézőknek, látogatóknak, akik adományaikkal támogatták a Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. kezdeményezését, és hozzájárultak a nehéz helyzetbe került emberek megsegítéséhez. Köszönetet mondanak a fesztiválon fellépő művészeknek, akik melléjük álltak, és a károsultak megsegítése céljából lemondtak tiszteletdíjuk egy részéről. Köszönetet mondanak a jótékonysági koncert szervezéséhez nyújtott önzetlen segítségért Rost Andrea operaénekesnek és Harazdy Miklós zongoraművésznek, valamint mindazoknak, akik támogatásukkal hozzájárultak a szép zenei estéhez.

- ÉM -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában