Helyi közélet

2010.07.28. 21:27

Jegyzet: Pusztító védelem…

<p><em>Olyan, mint a szúnyogirtó, már a jobbik fajta, ami tényleg megvéd a szúnyogoktól - de valami irtózatosan büdös. Vagy ezt viseled el, vagy a szúnyogok csípnek halálra - egy szép nyári estén. Így történt ez velem éjjel: a talpamat sikerült betámadnia egy hat fős szúnyogseregnek - érdekes érzés viszkető talpakon járni -, de mindig tanul az ember.</em>&#160;<b>Marschalkó Ildikó jegyzete</b></p>

Az Avasi templomnál is sikerült egy jókora védelmet felépíteni - na nem a szúnyogok ellen -, hanem a rosszalkodó suhancok, bűnözők, csavargók népes táborának elijesztésére. Arra nem gondoltak, hogy ez csúnya, viszont nem véd meg, mint a jobbik fajta szúnyogirtó.

Ugyanis - csak egy pici fantáziával - rögtön felvázolható, milyen lélekjelenlét, vagy félelem immunitás kell ahhoz, hogy valaki az éj leple alatt több száz éves sírok között sörözzön, vagy nyitogassa a koporsókat, esetleg csemegézzen emberi foszlányokból. Na jó, ez utóbbi képért én kérek elnézést, de ez az igazság. Önök szerint - egy nagy fakerítés ijesztőleg fog hatni, elkergeti a behatolókat, akik dacolnak lidércekkel és szellemek világával?

Lehet rosszul gondolom, de szerintem nem sok értelme van. Egy térfigyelő kamerával talán beljebb lettünk volna, az is lehet, ez a megoldás drágább, mint a fakerítés. Késő bánat: a tény, hogy egy szép városképet sikeresen tönkretettek ezzel a mozdulattal. Az avasi zöld domb látványa - a csodálatos 13. századot felidéző román stílusú templommal - sokunknak élmény marad ez a kép - Miskolcról -, a régi Miskolcról


Bekerítik az Avasi temetőt

eszak | 2010.07.28 12:08
Miskolc - Bekerítik a temetőt, hogy megvédjék a rongálóktól a sírokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában