Helyi közélet

2010.07.03. 10:49

Jegyzet: Az ár is húzza...

<p><em>Vízközeli családi ház eladó. Gyakrabban találkozhatunk majd ilyen hirdetéssel a közeljövőben, de – legyünk óvatosak – ne dőljünk be ennek. A vízközeli ugyanis ebben az esetben csak annyit jelent majd, hogy az árvíz idején a nappaliban is derékig ér, ért a víz. Ez persze vicc, de a valós helyzet korántsem ilyen derűs.</em>&#160;<b>Szántó Rita jegyzete</b></p>

Az ártéren élők közül egyre többen menekülnének,  s minél előbb túladnának egykori otthonaikon. Hogyan tegyék és mennyiért, hova költözhetnek és mennyiből – ezekkel a kérdésekkel ostromolják már most az ingatlanosokat. Jó illetve biztató válasz nincs. Mert ismerve az elmúlt hónap árvízi helyzetét, ingatlanpiaci szempontból egyáltalán nem lettek preferált helyek a borsodi települések. Nem mintha előtte pezsgett volna az ingatlanpiac, de ezentúl bizonyos települések és városrészek fekete listára kerülnek. Különösen azok, ahol máig is láthatók az árvizi szint nyomai.

A következő hetekben még több házra kerül majd ki az eladó tábla. Kínálat  bőven lesz, a kereslet pedig tovább apad. A falakról még csak lemoshatjuk, letörölhetjük az évszázad áradásának nyomait, de emlékezetünkből aligha sikerül. A szegény embert az ág is húzza szólás-mondást  máris magyarosíthatjuk: az ág helyetti árt pedig magyarázat nélkül is mindannyian megértik.

-ÉM-SzR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában