Helyi közélet

2010.07.02. 11:33

Cigánd: Négy és félmilliárd lóg a levegőben

<p>Cigánd - Közel két évvel ezelőtt a cigándi árapasztó víztározó átadásakor elhangzott, a beruházás még nem ért véget. Ma a környékbeliek úgy érzik, azóta sem történt semmi.</p>

2008 novemberében adták át a Vásárhelyi-terv keretében megvalósult Cigándi árapasztó víztározót. A beruházás átadásakor is elhangzott, ezzel a beruházás még nem ért véget, hiszen tovább folytatódnak a munkák a tájgazdálkodási terv keretében és egyéb infrastrukturális beruházásokat is megvalósítanak.

Az eltelt közel két évben gyakorlatilag szinte semmi sem történt – mondta lapunknak Németh Károly, Cigánd polgármestere. – A tájgazdálkodási terv elkészítésére és az ahhoz kapcsolódó beruházásokra tudomásom szerint 4,5 milliárd forint áll rendelkezésre, amit nem fizettek még ki, mert nem volt mire. Nem készült el a tájgazdálkodási terv, mint ahogy nem készült el a Cigándot és Pácint összekötő nyolc kilométeres út felújítása sem, ami szintén az ígéretek közé tartozott. A tározón belül ott hever kihasználatlanul 10400 hektárnyi terület, miközben a Bodrogközben néhány helyen megoldatlan a belvíz elvezetése. Néhány gazda azért nem termel idén semmit, mert még arra sincs lehetőségünk, hogy a bodrogközi belvizet átemeljük a víztározó területére. Arról nem is beszélve, hogy egy szakértői vélemény szerint a tározó építésekor néhány területen elzárták a víz természetes lefolyását, így néhány terület akkor is a belvíztől szenved, amikor máshol aszály van. Éppen ezért levelet írok dr. Hörcsik Richárdnak, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének, járjon közbe, hogy kiderüljön, miért nem valósultak meg ezek az évekkel korábban beígért munkák.

dr. Hörcsik Richárd kérdésünkre elmondta, várja a bodrogköziek levelét, és annak elolvasása után dönti el, milyen lépéseket kíván tenni, de az sem kizárt, hogy akár parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását fogja kezdeményezni, hiszen amit törvényileg megígértek, az jár is a Bodrogköznek.

ÉM/BG

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában