Helyi közélet

2010.07.29. 09:52

Bűnügyi gyümölcskosár - "Leszüretelt" dinnye- és baracktolvajok

<p>Encs, Gönc, Ózd, Szikszó - Dinnye- és baracktolvajokat kerítettek kézre a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.</p>

Négy aszalói férfival, illetve fiúval szemben folytat eljárást lopás miatt az Encsi Rendőrkapitányság. A megalapozott gyanú szerint az elkövetők, akik közül kettő még fiatalkorú július 27-én a hajnali órákban kiment a település határában lévő dinnyeföldre, ahonnan majd 170 kilogramm zöld héjú gyümölcsöt lopott el. Továbbá a helyszínen több tucatot meglékeltek, amelyeket aztán nem vittek el magukkal.

Az információ- és adatgyűjtés során úgymond reggelre már fény derült az elkövetők kilétére. A tetteseknél tartott házkutatás beigazolta a gyanút, hiszen a rendőrök megtalálták a zsákokba rejtett mézédes dinnyéket.

A baracktolvajokról állampolgári bejelentés alapján értesült a rendőrség. Az akkor még elsődleges információk szerint július 27-én egy gönci kertből idegenek, tehát nem a tulajdonos, több mázsa kajszi barackot szüretelt le illegálisan. Az Encsi Rendőrkapitányság nyomozói a kapott információk alapján azonnal munkához láttak, és ennek eredményeként hamar beazonosították a lehetséges elkövetőket. A náluk megtartott házkutatás pedig újfent beigazolta a gyanút.

Az Encsi Rendőrkapitányságlopás miatt folytat eljárást a tettesekkel szemben, akik közül három gönci, egyikük pedig kékedi.

Az Encsi Rendőrkapitányság sikeres elfogásainak számát növeli, hogy sikerült két fiatalkorú autófeltörőt is elfogni. A két fiatal egy homgrodi ház előtt álló autót tört fel a napokban, és vitt el belőle különböző értékeket, például műszaki cikkeket, de még egy üveg sört is. A rendőrök rövid adat- és információgyűjtést követően elfogták a két helyi fiatalembert, akikkel szemben lopás miatt folytat eljárást a hatóság.

- Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában