Helyi közélet

2010.07.13. 10:59

"Az kevés, hogy megtanultam egy szintig"

<p>Miskolc - "Mennyi idő kell ahhoz, hogy nulláról megtanuljon egy kisgyermek úszni?" - kérdeztük Kovács Bertalan adjunktustól, akit a Dr. Kemény Dénes Uszodában értünk utol.</p>

"Nem számoltam, de több tízezer gyermeket tanítottam meg az elmúlt 38 esztendőben úszni." - mondta Kovács Bertalan, ezrek Berci bácsija. "A miskolci sportuszoda egy-két kisebb hibát leszámítva csodálatos a létesítmény, ahol nagyon sok gyermek télen-nyáron úszni tanulhat. Nyáron ugyanakkor jobban szeretem, ha a szabad levegőn tanulnak úszni gyerekek, hiszen akik hozzám jártak, azok -20 Celsius fokban sem fáztak meg. Egyszóval hozzá lehet szokni ehhez a klímához."

Mindenütt a világon


Kovács Bertalan vallja, hogy a világon mindenütt egyformák a gyerekek.
"Nemrégiben másfél évet töltöttem Ománban és az ománi gyerekek, de akár az Új-zélandiak is ugyanolyanok: egyformán tisztalelkűek, formálhatóak, ami az én szakmámban rendkívül fontos dolog." - tette hozzá a szakember. "Az leginkább a gyermektől függ, hogy mennyi idő alatt tud megtanulni úszni. Ha nulláról kezdjük, akkor azért hosszú lehet a folyamat. Ezt a kérdést - mármint hogy a gyerek mikorra fog megtanulni úszni - természetesen mindig felteszik a szülők. Vallom, hogy 50-60 óra vízben lét kell. Mi megadjuk az alapokat, de gyakorolni kell. Az kevés, hogy megtanultam egy szintig. Ezt utána is csinálni, művelni kell!"

- JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában