Helyi közélet

2010.06.07. 15:03

Úton és vasúton – az árvíz miatt

<p>A MÁV-START és a Borsod Volán társaságok igyekeznek rugalmasan alkalmazkodni az árvíz, belvíz diktálta körülményekhez... A májusi Borsod Volán bérletek érvényességét meghosszabbították.</p>

Hétfő hajnaltól a Felsőzsolca körül kialakult árvízhelyzet miatt, a MÁV-START Zrt. elfogadja a Borsod Volán helyközi járataira érvényes utazási igazolványokat Miskolc–Szerencs között. Viszont a Miskolc–Bánréve–Ózd, valamint a Putnok és Kazincbarcika vasútvonalon megindulhatott a közlekedés, így e vonalakon a Borsod Volán már nem fogadja el a vasúti bérleteket.

Az árvízhelyzet javulása miatt a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Budapest kör IC vonatok végig közlekednek, de 25-30 perc késéssel. A Miskolc–Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka–Tolcsva és Sátoraljaújhely állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Miskolc-Hidasnémeti vonalon Halmaj települést nem lehet még megközelíteni. Emiatt Szikszó és Forró–Encs között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Miskolc–Tornanádaska vonalon Sajóecseg és Tornanádaska között nem közlekednek a vonatok. Az utasforgalmat a Borsod Volán menetrendszerinti járataival bonyolítják le. Azonban az edelényi kritikus helyzet miatt a buszközlekedés is bizonytalan.

Tovább érvényes

A Borsod Volán a május havi és május második felére kiadott helyi és helyközi bérletek érvényességét, tekintettel az árvíz miatti közlekedési nehézségekre június 8-án éjfélig meghosszabbította. Június 7-től a Miskolcra eljutást Megyaszó–Gesztely felől (és vissza) Hernádnémeti vasútállomásig átmeneti menetrenddel biztosítják, ahonnan már vasúti csatlakozás van, s a vonatokon a VOLÁN utazási igazolványt elfogadják Miskolcig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában