Helyi közélet

2010.06.17. 20:52

Szerepet játszhatott-e az M30-as autópálya?

<p>Miskolc - "A tervezett bevásárlóközpont Sajó árszintjére gyakorolt hatása nem számszerűsíthető".</p>

 

Szerkesztőségünkbe korábban eljutott az Országos Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség egyik határozata,, melyből kiderül: az első fokú határozat szerint a bevásárlóközpont területének árvízmentesítése csökkentené a Sajó árvízi tározójának térfogatát, ezért a bevásárlóközpont megépítését árvízvédelmi szempontból nem engedélyezik.

Az idézett határozat ezt a döntést megsemmisítette, és új eljárást kezdeményezett. A Felügyelet indoklása szerint:„ A tervezett bevásárlóközpont a Sajó folyó nagyvízi medrében, árvízveszélyes területen kerülne kiakakításra. A bevásárlóközpont területének tervezett árvízmentesítése csökkentené a Sajó folyó árvízi tározójának jelenlegi térfogatát. Ebben a térségben több olyan beruházást terveznek, mely jelentős befolyással lehet a terület árvízi helyzetére (például Miskolc északi elkerülő út építése, M30 -as körforgalmi csomópont építése). Mindaddig, amíg a terület árvízi helyzetére összehangolt, engedélyezett műszaki megoldás nem születik, addig a tervezett bevásárlóközpont Sajó folyó árszintjére gyakorolt hatása nem számszerűsíthető”. Az áruházak végül mégis felépültek. Az eset kapcsán menesztik a vízügyi felügyelőség vezetőjét. Arra is választ ígérnek, szerepet játszhatott-e a megépült M30-as autópálya abban, hogy Felsőzsolcát elárasztotta a víz.
- PGy -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában